Jubilejný 4O. Literárny Kežmarok venovali P.O. Hviezdoslavovi

29.09.2005 Kežmarok

Kežmarok 29. septembra (TASR) - Pavlovi O. Hviezdoslavovi je venovaný jubilejný 40. ročník Literárneho Kežmarku, ktorý sa začal dnes popoludní v tomto podtat...
Kežmarok 29. septembra (TASR) - Pavlovi O. Hviezdoslavovi je venovaný jubilejný 40. ročník Literárneho Kežmarku, ktorý sa začal dnes popoludní v tomto podtatranskom meste.

Celoslovenská literárna súťaž žiakov základných a stredných škôl vyvrcholí v piatok seminárom o živote a diele básnika, ktorý pred 140. rokmi ukončil štúdium na kežmarskom lýceu. Na Hlavnom námestí súčasne odhalia P. O. Hviezdoslavovi pamätnú tabuľu.
Do jubilejného ročníka Literárneho Kežmarku sa zapojilo takmer 300 autorov, pričom najpočetnejšie sú zastúpení žiaci základných škôl vo veku 11 až 15 rokov. Odborná porota posudzovala 709 prác v kategórii poézie a prózy. Výsledky vyhlásia dnes počas literárno-hudobného programu v drevenom artikulárnom kostole.
Tohtoročný Literárny Kežmarok sa koná pod záštitou ministra kultúry Františka Tótha a na dvojdňovom finále sa zúčastňuje 27 najlepších mladých autorov.
 

Vyberte región

mark